onsdag den 27. februar 2013

Nye tjenester til modulet arbejdsformer!

Wallwisher/Padlet og Pinterest - to kanon spændende tjenester med stort potentiale! Se videoer og didaktisk inspiration på modulet "arbejdsformer" under inspiration=>web2.0 læringsressourcer.

Pinterest


Pinterest er en tjeneste, der har haft enorm vind i sejlene og er utrolig populær også blandt undervisere. Pinterest lader dig oprette et ubegrænset antal tavler, hvor du så "pinner" eller samler webressourcer omkring en interesse, et forløb eller et emne.

Man kan samarbejde med andre om at pinne til et board, og det gør denne tjeneste særlig interessant i læringssammenhænge.

Pinterest er også populær, fordi en stor del af tjenesten også handler om at følge andre og lade sig inspirere af andre brugere der pinner inden for ens interesseområde. Man kan kopiere deres ressourcer over på ens eget board.

Der er apps til de fleste mobile enheder, så det er en god måde at udnytte at eleverne har smartphones.

Wallwisher/Padlet

Padlet lader dig oprette en viruel væg, hvor du og eleverne kan poste links, billeder, videoer og filer. Det der gør Padlet så interessant er, at det er meget let at bruge. Eleverne behøver ikke have en konto for at bidrage med "lapper" på væggen - og en væg kan oprettes og deles med hele klassen i løbet af et øjeblik. 

Den virtuelle væg kan også bruges som produktform, hvor eleverne aflevere mange typer af medier organiseret og samlet på en væg. 

Der er MANGE muligheder med Padlet - det er bare at bruge sin didaktiske fantasi - og forøvrigt kan det bruges fra en smartphone- eller en tabletbrowser

God fornøjelse!